Maak nu een afspraak

U kunt uw afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

Veel fietsplezier

Als jaarlijkse sponsor van dit geweldige evenement delen wij onderstaand artikel vanuit de organisatie. We hopen dat dit evenement nog vele jaren mag bestaan en tot volgend jaar.

 

12 september 2021.Een fietstocht met een geschiedenis in een historische tijd van de coronabesmettingen bracht de Leyetocht  uit Helvoirt niet waar de organisatie op hoopte. Opnieuw complimenten voor de organisatie maar geen respectabele hoeveelheid deelnemers in verhouding met voorgaande jaren. Over  de nieuwe start- en finishlocatie bij jeugdhuis d’n Inbreng zijn de deelnemers goed te spreken.

 De meningen zijn verdeelt over de verplaatsing van de Leyetocht van augustus naar september. Nu deels gedaan vanwege de vakantie van de schoolgaande jeugd en de hoop op toestemming vanwege de strakke coronaregels in de voorgaande maanden. En het verkrijgen van vrijwilligers.  “De Leyetocht is een begrip. Daar hoort de startdatum van de derde zondag in augustus ook bij en die is nu verlaten. Veel mensen weten het niet. Met toeval hoor ik van de verplaatsing. Toen ik in augustus niets hoorde dacht ik dat corona de zaak tegen hield. Maar dat was niet het geval”, zo laat een deelnemer op het parkeerterrein weten aan de verkeersregelaar.

De inschrijvingen verliepen heel soepel. Alle toekomstige deelnemers moesten na binnenkomst  via een andere gang het gebouw verlaten. De oproep om online in te schrijven deden talrijke fietsers. Het verkorte de wachttijd gedurende een paar drukke periodes. De inschrijfmedewerkers die de dag inschrijvingen verzorgen kregen niet die drukte te verwerken die er doorgaans is. Te spreken waren de fietsers over de startlocatie. Een open sfeer met ruimte  voor een fietsenstalling, een afspuitplaats bij het mountainbiken en een ruime toegang voor de deelnemers net als het vertrekpunt.

Oudste deelneemster

Die ruimte ontdekte Anneke Leermakers  met haar 92 jaar de oudste deelneemster aan deze Leyetocht toen zij met de familie de finishlijn passeerde. Al tig jaren is zij van de partij om deel te nemen aan het fietsfestijn. Dit jaar schreef ze in voor de tocht over 39 km naar Bokhoven en de Guldenberg. Op enige zadelpijn na bleek ze na afloop niet vermoeid te zijn. Anneke Leermakers: “Jaren terug fietste ik met familie en kennissen altijd de tocht. Maar ze zijn er niet meer om mee te fietsen. Dus ga ik op pad met zijn kinderen en maken er een mooie dag van.

Complimenten

“De complimenten aan alle vrijwilligers. Ik weet alleen pluspunten te noemen. Knap wat er in een dorp kan wat in de stad niet lukt. Een gezellige sfeer creëren bij een fietstocht” Het zijn woorden die uit de mond komen van George Simon (70) uit Den Bosch. Al 15 jaar is hij present bij het fietsgebeuren in Helvoirt.

Soortgelijke woorden spraken ook het tweetal uit Boxtel. Marchel Kluijtmans en Martijn van Gils.  Zij fietsten zaterdag de 50 km route van de mountainbikerit plus op en neer van Boxtel naar Helvoirt. Voor de zondag waren ze zaterdag al in het bezit van een deelnamebewijs voor 150 km. Het zijn trainingskilometers voor een goede doelen tocht: De 2bike4alzheimer op 18 september.

 De cijfers

De Leyetocht op zondag telde 557 deelnemers. In het regenachtige jaar 2019 waren dat er 444. De Leyetocht is in jaren daarvoor deelname aantallen van ver boven de duizend gewend.

De Leyetocht op zaterdag die dezelfde route volgde als zondag mocht maar 94 deelnemers begroeten. Dit was een experiment.

De mountainbiketocht van zaterdag telde 510 deelnemers. In het jaar 2019 schreven 814 mountainbikeliefhebbers in.

Auto073 B.V.
De Schorpioen 13
5215MD ’s-Hertogenbosch
073-8795024

Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Een jaar dat zo succesvol is geweest mede door jullie! We hopen je dan ook in 2022 weer te zien, te spreken, te kunnen helpen en adviseren.

Lees meer
Tijd om te wisselen

Tijd om te wisselen

Nu het slechter en kouder wordt, zijn winterbanden wel zo veilig. In veel Europese landen zijn ze zelfs verplicht !!

Lees meer
Fijne vakantie

Fijne vakantie

Wij gaan er even tussenuit om onze accu op te laden. Maandag 30 augustus staan wij weer vol energie voor jullie klaar.

Lees meer