Maak nu een afspraak

Je kunt je afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

Airco check

Onderhoud is essentieel bij auto’s! Zeker omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden. Indien gewenst hebben wij vervangend vervoer tijdens onderhoud/reparatie. Vervangend vervoer kost bij ons €0,19 per gereden kilometer.

Airco werking

De werking van een airco in de auto komt overeen met de werking van een koelkast. Maar wat zijn nu de verschillen waardoor een auto airco systeem onderhoud nodig heeft en een koelkast niet?
Het belangrijkste verschil is dat de motor van de auto de compressor aandrijft. Deze compressor bouwt de druk op in het systeem. De aircopomp wordt aangedreven door een V-snaar of multiriem. In de aircopomp zit een uitgaande as met een keerring om deze aandrijving mogelijk te maken. Helaas is door deze constructie het aircosysteem nooit voor 100% gasdicht. Het systeem verliest tussen de 10 en 15 procent gas per jaar. Het systeem is gevuld met een bepaalde hoeveelheid gas, R134A is het meest gebruikte gas. Auto’s geproduceerd na 1 januari 2017 gebruiken R1234yf.
In het aircosysteem zit ook een speciale olie die ervoor zorgt dat de draaiende delen goed gesmeerd worden. Als de hoeveelheid gas vermindert, zal dat niet direct merkbaar zijn aan de werking van de airco. Dit kan er echter wel voor zorgen dat de olie niet meer goed op de juiste plekken in het systeem komt. Hierdoor kan de aircopomp warmlopen of zelfs kapot gaan.

Onderhoud loont

Door de airco op tijd na te laten kijken (airco-service) en de hoeveelheid gas op peil te houden, kun je veel geld aan grote reparaties in de toekomst uitsparen. Wij beschikken over een airco-apparaat, zodat we je airco optimaal kunnen onderhouden.

Kosten 

Certificering

Door strenge wetgeving vanuit de Europese Unie is het niet mogelijk om het airco systeem zelf bij te vullen. Daarvoor ben je bij Auto073 aan het juiste adres. Wij hebben de benodigde kennis en certificaten om aan airco-systemen te kunnen werken. Wij zijn in het bezit van het f-gassen certificaat, waardoor wij airco’s kunnen leeghalen, vacuümeren en vullen. We kunnen ook het aircosysteem afpersen om lekkages te vinden. Bij hele kleine lekkages kan het voorkomen dat we het lek niet direct kunnen vinden, dan biedt fluor de oplossing! Wij vullen het aircosysteem altijd met fluor zodat als er ooit een lek ontstaat, hoe klein ook, wij snel de diagnose kunnen stellen.

Tips voor de APK

Tips voor de APK

De APK zorgt ervoor dat iedere auto veilig de weg op kan. Wat kun je zélf al doen voordat je je auto naar de keuring brengt? Je leest het hier.

Lees meer
Hoe word je automonteur?

Hoe word je automonteur?

Heb je de ambitie om als vakman of -vrouw je handen uit de mouwen te steken? En altijd al interesse gehad in auto’s? Lees hier over alle opties!

Lees meer