Maak nu een afspraak

Je kunt je afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

Kleppen reinigen

Kleppen reinigen bij Auto073!

Herken jij problemen zoals een motor die inhoudt en vermogen verliest bij het optrekken, stottert tijdens het rijden, slecht stationair loopt, nauwelijks aanslaat bij een koude start en dat regelmatig het storingslampje brandt? Je ziet dit soort obstakels steeds vaker bij auto’s met een benzinemotor.

Je vraagt je vast af hoe dat komt. Om een lang verhaal kort te maken, benzineauto’s lopen sneller tegen deze mankementen aan omdat fabrikanten zijn overgegaan op direct ingespoten motoren in combinatie met uitlaatgas terugvoersystemen. Zowel dit als de brandstofkwaliteit (bio/ethanol brandstofmengsels) zorgt ervoor dat de lak afzet op klepstelen. Dit resulteert ook in koolafzetting op de klepzittingen.

Veel automerken gebruiken tegenwoordig deze technologie, bijvoorbeeld Volkswagen, Seat, Skoda en Audi met TSI en TFSI-motoren, Renault, Peugeot en Citroën met THP-motoren, BMW, Mini en Ford EcoBoost. Deze types auto’s zien wij dan ook geregeld onze garage in ’s-Hertogenbosch binnenkomen.

Nu is het zo dat er verschillende middelen op de markt zijn waarmee je deze problemen kunt oplossen, maar dit is nauwkeurig auto onderhoud en vraagt dus om kennis en vakmanschap. Zoals je wellicht bekend is, ben je dan bij Auto073 aan het juiste adres. Dat is immers de garage van Den Bosch en omstreken.


Bovendien streven wij ernaar om milieubewust te handelen en hebben daarom verschillende opties onderzocht. Dit heeft ertoe geleid dat wij effectief samenwerken met Rapid, fabrikant van milieuvriendelijke middelen, om onze autoservice nóg beter te maken. En zoals je op de foto’s ziet spreekt het resultaat voor zichzelf!

Zomercheck

Zomercheck

Een zomercheck houdt in dat je auto grondig wordt gecontroleerd door onze monteurs, vóór je op vakantie gaat. Maak op tijd je afspraak!

Lees meer
Verplichte deeltjesmeting

Verplichte deeltjesmeting

Sinds 1 januari 2023 is het voor alle auto’s met een roetfilter verplicht om een deeltjestest uit te (laten) voeren. We leggen je hier graag meer over uit.

Lees meer