Maak nu een afspraak

Je kunt je afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

Kleppen reinigen

Kleppen reinigen bij Auto073!

Herken jij problemen zoals een motor die inhoudt en vermogen verliest bij het optrekken, stottert tijdens het rijden, slecht stationair loopt, nauwelijks aanslaat bij een koude start en dat regelmatig het storingslampje brandt? Je ziet dit soort obstakels steeds vaker bij auto’s met een benzinemotor.

Je vraagt je vast af hoe dat komt. Om een lang verhaal kort te maken, benzineauto’s lopen sneller tegen deze mankementen aan omdat fabrikanten zijn overgegaan op direct ingespoten motoren in combinatie met uitlaatgas terugvoersystemen. Zowel dit als de brandstofkwaliteit (bio/ethanol brandstofmengsels) zorgt ervoor dat de lak afzet op klepstelen. Dit resulteert ook in koolafzetting op de klepzittingen.

Veel automerken gebruiken tegenwoordig deze technologie, bijvoorbeeld Volkswagen, Seat, Skoda en Audi met TSI en TFSI-motoren, Renault, Peugeot en Citroën met THP-motoren, BMW, Mini en Ford EcoBoost. Deze types auto’s zien wij dan ook geregeld onze garage in ’s-Hertogenbosch binnenkomen.

Nu is het zo dat er verschillende middelen op de markt zijn waarmee je deze problemen kunt oplossen, maar dit is nauwkeurig auto onderhoud en vraagt dus om kennis en vakmanschap. Zoals je wellicht bekend is, ben je dan bij Auto073 aan het juiste adres. Dat is immers de garage van Den Bosch en omstreken.


Bovendien streven wij ernaar om milieubewust te handelen en hebben daarom verschillende opties onderzocht. Dit heeft ertoe geleid dat wij effectief samenwerken met Rapid, fabrikant van milieuvriendelijke middelen, om onze autoservice nóg beter te maken. En zoals je op de foto’s ziet spreekt het resultaat voor zichzelf!

Tips voor de APK

Tips voor de APK

De APK zorgt ervoor dat iedere auto veilig de weg op kan. Wat kun je zélf al doen voordat je je auto naar de keuring brengt? Je leest het hier.

Lees meer
Hoe word je automonteur?

Hoe word je automonteur?

Heb je de ambitie om als vakman of -vrouw je handen uit de mouwen te steken? En altijd al interesse gehad in auto’s? Lees hier over alle opties!

Lees meer