Maak nu een afspraak

Je kunt je afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

TPMS

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring System, in Nederland ook bekend als het bandenspanningscontrolesysteem. Dit systeem controleert je bandenspanning automatisch en het waarschuwt wanneer de bandenspanning niet juist is of als er drukverlies optreedt.

Tegenwoordig is TPMS verplicht

Sinds november 2014 zijn alle nieuwe auto’s verplicht om een TPMS systeem te hebben. En sinds mei 2018 is dit ook een officieel onderdeel dat gecontroleerd wordt bij de APK. Voor auto’s, geproduceerd na 1 januari 2018, geldt zelfs dat het branden van het controlelampje van het TPMS systeem leidt tot afkeur.

Het belang van de juiste bandenspanning

Een juiste bandenspanning heeft veel voordelen. De belangrijkste reden is je eigen veiligheid. Door de juiste bandenspanning heb je minder kans op een klapband en heb je een kortere remweg. Daarnaast zal je meer rijcomfort ervaren en een stabielere wegligging hebben. Ook heeft de juiste bandenspanning een positief gevolg voor de duurzaamheid van de band door minder slijtage. Daarnaast verbruik je minder brandstof en is er minder CO2-uitstoot.

De Europese Commissie heeft TPMS verplicht gesteld om de verkeersveiligheid te verbeteren, ongevallen te voorkomen, het brandstofverbruik te verminderen en bandenslijtage te verminderen.

Twee verschillende soorten TPMS systemen

1. Het directe TPMS systeem
Dit systeem heeft een sensor in het wiel die de spanning en temperatuur meet. De sensoren geven de gemeten spanning door aan de elektronica van het voertuig.

2. Het indirecte TPMS systeem
Dit systeem heeft geen sensoren, maar maakt gebruik van software en ABS signalen om de bandenspanning te berekenen.

Auto073 is de TPMS specialist

De Leyetocht 2021

De Leyetocht 2021

Als sponsor van de Leyetocht wensen wij van auto073 iedereen veel fietsplezier met het Brabants grootste fietsfeest.

Lees meer
Fijne vakantie

Fijne vakantie

Wij gaan er even tussenuit om onze accu op te laden. Maandag 30 augustus staan wij weer vol energie voor jullie klaar.

Lees meer
Vakantie

Vakantie

Op maandag 30 augustus staan we weer voor je klaar.
Kijk in onze online agenda om je afspraak te plannen.

Lees meer