Maak nu een afspraak

Je kunt je afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. In Europa is deze keuring wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Hoe vaak moet een auto gekeurd worden?

Benzine-auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Daarna elke 2 jaar. Vanaf het moment dat de auto 8 jaar oud is, moet de keuring jaarlijks plaats vinden. Bij Dieselmotoren is de eerste keuring na 3 jaar. Daarna jaarlijks.

Wanneer kan ik mijn auto laten keuren?

2 Maanden voordat de APK vervalt, kun je de auto al laten keuren. De keuringsdatum blijft hierbij behouden.

Bijvoorbeeld:
De auto heeft APK tot 01-03-2023.
De auto wordt op 01-01-2023 gekeurd.
De nieuwe keuringsdatum is 01-03-2024.

Op deze manier heb je tijd genoeg hebt om je auto te laten keuren voordat de APK verlopen is. Laat je de APK toch verlopen dan heb je kans op een boete en kan de verzekering moeilijk doen bij een ongeval.

Wat gebeurt er als mijn auto afgekeurd wordt?

Het kan voorkomen dat de auto afgekeurd wordt. Als je besluit geen reparatie uit te laten voeren, wordt de auto bij het RDW als afkeur afgemeld. Als de vervaldatum van het voertuig op dat moment nog niet bereikt is, blijft de auto nog wel tot de oorspronkelijke vervaldatum goedgekeurd.

Aan welke eisen moet een APK-keuringsstation voldoen?

Auto073 en alle APK-keurmeesters zijn aangesloten bij de Rijks Dienst Wegverkeer (RDW). De RDW houdt toezicht of wij de APK-regelgeving correct naleven.

Iedere APK-keurmeester heeft elke 2 jaar een bevoegdheidskeuring. Hierbij wordt een lesdag gevolgd om up-to-date te blijven met de nieuwste APK-regels. Daarna volgt een examen over praktijk en theorie.

Wij als bedrijf en de keurmeesters individueel worden ook ter plekke gecontroleerd door de RDW. Steekproefsgewijs worden onze APK-keuringen beoordeeld. Niet alleen goedgekeurde auto’s worden hierbij door de RDW gecontroleerd, maar ook afgekeurde auto’s. Zo blijft de keuring eerlijk en volgens de juiste regelgeving. Dit alles zodat wij je daarna weer zo veilig mogelijk de weg op kunnen sturen!

Wat zijn de kosten van een APK-keuring bij Auto073?

Wij hebben standaardtarieven voor verschillende voertuigen:
Benzine: € 45,00 incl. btw
Diesel: € 64,00 incl. btw
Auto’s ouder dan 30 jaar krijgen daarbij een toeslag van €15,00 incl. btw

Deze tarieven zijn inclusief de emissie controles en de afmeldkosten.

Tevens biedt Auto073 een gratis herkeuring binnen  vijf werkdagen. In deze periode kunnen eventuele afkeurpunten gerepareerd worden.

 

Tips voor de APK

Tips voor de APK

De APK zorgt ervoor dat iedere auto veilig de weg op kan. Wat kun je zélf al doen voordat je je auto naar de keuring brengt? Je leest het hier.

Lees meer
Hoe word je automonteur?

Hoe word je automonteur?

Heb je de ambitie om als vakman of -vrouw je handen uit de mouwen te steken? En altijd al interesse gehad in auto’s? Lees hier over alle opties!

Lees meer