Maak nu een afspraak

U kunt uw afspraken plannen via de website, telefonisch of per e-mail.

Zomercheck

De warme zomerdagen vragen veel van je auto. Banden slijten sneller, je airco draait overuren en je gaat er misschien wat vaker en verder op uit.

Een lange rit naar je zomervakantiebestemming hoop je natuurlijk zonder zorgen te kunnen rijden. Met de Zomercheck van Auto073 kom je minder snel voor vervelende verrassingen te staan.

Helaas maakt nog niet iedereen hier gebruik van. Toch kun je je auto beter wel twee keer per jaar laten checken op de specifieke onderdelen die in de zomer of juist in de winter veel te lijden hebben. Zo voorkom je schade aan je auto of ongelukken. In dit artikel kom je erachter waarom je altijd een zomercheck voor je auto zou moeten uitvoeren en wat er tijdens die check gedaan wordt.

 

Wat is een zomercheck?
Een zomercheck houdt in dat je auto grondig wordt gecontroleerd door onze monteurs. De monteur zal dezelfde onderdelen checken als bij een normale keuring, en ook wat extra onderdelen die risico op schade lopen in de zomer. De bandenspanning wordt gecontroleerd, de profieldiepte wordt gemeten, de banden worden gecontroleerd op haarscheurtjes en schade aan het bandenprofiel en ook wordt het reservewiel gecheckt. Net als de remmen, autolampen, de ruitenwissers, de accu, de schokdempers, de uitlaat en de voorruit.

 

Vloeistoffen bijvullen
Ook moeten er diverse vloeistoffen worden gecontroleerd en of aangevuld. Denk aan het oliepeil, de ruitenwisservloeistof, koelvloeistof en de stuurbekrachtigingsvloeistof. Je wilt deze niet pas in het buitenland aan hoeven te vullen, als de nood echt aan de man is. In het buitenland weet je vaak niet welke olie je moet hebben en heb je last van een taalbarrière.
Maar vergeet de allerbelangrijkste vloeistof voor in de zomer niet: de koelvloeistof. Vanwege het warme weer is het aanvullen van deze vloeistof hard nodig.

 

Waarom een zomercheck?
Waarom moet de auto nu per se in de zomer gecontroleerd worden? In de zomer zijn de omstandigheden namelijk anders dan in de rest van het jaar. Het is vaak warmer, waardoor de auto sneller oververhit raakt. Hiervoor is genoeg koelvloeistof belangrijk. Maar in de zomer worden er vaak ook lange afstanden gereden. Mensen gaan dagjes uit of naar het
buitenland op vakantie met de auto.

Zorg ervoor dat je niet stil komt te staan en maak direct een afspraak voor onze zomercheck.

 

Auto073 B.V.
De Schorpioen 13
5215MD ’s-Hertogenbosch
073-8795024

Tips voor de APK

Tips voor de APK

De APK zorgt ervoor dat iedere auto veilig de weg op kan. Wat kun je zélf al doen voordat je je auto naar de keuring brengt? Je leest het hier.

Lees meer
Hoe word je automonteur?

Hoe word je automonteur?

Heb je de ambitie om als vakman of -vrouw je handen uit de mouwen te steken? En altijd al interesse gehad in auto’s? Lees hier over alle opties!

Lees meer